1314706.jpg
300 metriä merenpinnasta, näkymät sen mukaiset.Latu oli mustaa, mutta kyllä kannatti kiivetä.Punainenkin latu antoi hyvät haasteet, mutta sininen oli jo kyllä helppo sen tunnisti jo ensimmäisen vartin jälkeen. Tässä vaiheessa viikkoa ei tarvinnut enää ottaa suksia pois jalasta vaikka ylämäkeä piisasi. Ladulla olimme ensimmäiset hiihtäjät latukoneen jälkeen.
1313667.jpg
Eväitä oli paljon - tietysti sehän on oleellisinta....1313673.jpg
Mökin edestä otettu kuva Pielisestä. Tuuli ulisi ja nosti kevyttä pakkaslunta juoksemaan pitkin jäänpintaa.
Sielläkin hiihdimme, mutta lunta täällä ei ollut niin paljoa kuin ylhäällä Kolilla. Riittävästi kuitenkin. Sai mennä minne halusi pitkin hankea.... ja mehän menimme. Perjantai-iltana kävimme osan porukan kanssa pulkkamäessä, kävelimme sinne jäätä pitkin ja se  lauloi ja moukui meille mennessämme. Pakkanen oli kiristymässä ja railoja syntyi kaiken aikaa. Se oli luonnon urkokonserttia.
1313679.jpg
Välillä piti lukea karttaa, mutta mikäs siinä oli lukiessa, kun aurinko paistoi ja latu oli iskemätön.

1313681.jpg
Tykkylumen raja näkyy tässäkin Käränkkävaaran huipulta.1313701.jpg
Pakko oli laittaa tämäkin kuva. Koivun kimaltavien jääkiteiden läpi siivilöityi aurinko ihanasti. Ukkokolilla kuuntelimme vanhojen riippukoivujen jäiden kellojen soittoa. Ihan uskomaton juttu, ne vain tuulessa soivat, kuin pienet tiuùt ainakin. Se pitää itse kokea, sanat eivät riitä sitä kertomaan.