Toisena työnä teimme loimiripsiliinan. Ohje on Loimien Lomassa lehdesta. Vanha malli joka oli suunniteltu tosi huolella, pieniä yksityiskohtia myöden.
1423216.jpg
Loimen  tiheys on 20 lankaa cm:llä -siis tosi tiheä. Lanka ei ole merseroitua, tässä tapauksessa olisi se hiukan helpottanut kudontaa, mutta haluamaamme väriä ei saatu merseroituna. Kutoessa piti viriö aina avata ensiksi lastalla ja senjälkeen vasta pystyi heittämään kudelangan. Loimilangat takertuivat toisiinsa ja viriön sai auki vain lastalla vähän avustaen. Kuteina on ohut moppilanka ja valkoinen puuvillalanka, sama mitä on toisena loimilankana.Kutoessa tiheys on 4 lankaa sentillä. Sen vuoksi kutominen oli melko nopeaa vaikka lastaa joutuikin käyttäämään jokaista viriöä avatessa.
1423218.jpg
Työn väräi ja kuvio siis tulee loimilangoista siitä nimitys loimiripsiliin tuleekin. Kuviot saadaan esiin kuteella. Paksumpi nyppylä on moppilangalla ja ohuempi paksujen välissä on puuvilla kude.Näkyy kyllä kuvassa aika huonosti.Tätäkin oli tosii kiva kutoa vaikka olikin aivan erilaista, kun jokin muu ns normaali työ. Nyt kudon vielä kolmantena työnäni poppanaa -karkkikassia. En tee siitä kassia, vaan pöytäliinan. Siitä tulee kyllä niin erikoinen että vähän uhkasin laittaa sen kiertoon.... Siiknä on ruusukassidokinen kuvio  keskellä. Kuvion kudonin samettilangan tapaisella kuteella. Se jää nähtäväksi se on vielä puissa. Jännitystä !!